Čarobni Sport za Čarobni dan

Prošlog vikenda sudjelovali smo na Čarobnom danu u parku Maksimir. To je događaj prvenstveno namijenjen djeci predškolske dobi te djeci nižih razreda osnovnih škola. Svrha događaja je promicanje kulturnih i sportskih aktivnosti kojima se djeca mogu baviti već od najranije dobi.  Ragbi klub Lokomotiva drugi puta je sudjelovala u ovom događaju, prezentirajući ragbi najmlađima ali i njihovim roditeljima. Lopte čudnog oblika privukle su veliki interes, te nam je drago reći da je to rezultiralo i novim članovima.

Tijekom dana demonstrirali smo osnove ragbija te smo pričali o treninzima i važnosti sporta u svakodnevnom životu. Ipak, za te uzraste, najbitnije je da im sport (ili druga aktivnost kojom se bave) bude zabavna, a da kroz zabavu zavole i steknu naviku bavljenja sportom.

Ovakve akcije dio su globalnog “Get Into Rugby” projekta World rugby-a krovne ragbi organizacije s ciljem promocije ragbija kao sporta za sve dobne skupine.

Organizatorima Čarobnog dana želimo se zahvaliti na pozivu a mi smo svoj dolazak već potvrdili i za iduću godinu! Vidimo se!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *